مردم شناسی

اغلب جمعیت مردم خرمشهر را اقوام عرب تشکیل می‌دهند. خرمشهر به جهت واقع‌شدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژه‌ای برخوردار است. این شهر در انتهایی‌ترین نقطه استان خوزستان قرار گرفته و اسکله‌های آن در کرانه‌های رودخانهٔ اروندرود جای گرفته‌است.

اطلاعات جمعیتی

جمعیت شهرستان خرمشهر بنابر سرشماری جمعیت سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، برابر با ۱۷۰٬۹۷۶ نفر بوده‌است.

اشتغال و اقتصاد

منطقه ویژه اقتصادى خرمشهر به مساحت تقریبى ۲۳۰ هکتار در کنار اروندرود و در جنب گمرکات این بندر ایجاد و به‌عنوان منطقه دوم به منطقه ویژه اقتصادى خوزستان اضافه و سازمان بنادر و کشتیرانى جمهورى اسلامى ایران به‌عنوان سازمان مسئول منطقه مزبور تعیین شده است.

حدود اختیارات سازمان مسئول یاد شده برطبق تصویب‌نامه شماره ۴۲۸۹۰/ت ۱۵۰۰۳/ک مورخ ۲۳/۳/۱۳۷۴ و اصلاحات بعدى آن و با رعایت قوانین و مقررات جارى کشور مى‌باشد.

منطقه ویژه اقتصادى بندر خرمشهر با مدیریت سازمان بنادر و کشتیرانى به‌عنوان منطقه دوم منطقه ویژه اقتصادى خوزستان براساس مصوبه شماره ۵۸۳۸۲/ت ۱۸۲۵۱/ک مورخ ۳۰/۴/۷۶ شوراء عالى مناطق آزاد تجارى – صنعتى با برخوردارى از امکانات وسیع آمادگى خود را براى ارائه خدمات نگهدارى و انباردارى و تولید (بسته‌بندی، تبدیل، مونتاژ و …) کالا به بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن اعلام مى‌دارد.

اعم فعالیت‌هاى مجاز منطقه ویژه اقتصادى بندر خرمشهر:

۱. نگهدارى امانى کالا

۲. تسریع و تسهیل در دستیابى به کالا، براى نزدیک کردن صحنه فعالیت صاحبان کالا اعم از مواد اولیه، ماشین‌آلات و سایر کالاهاى ساخته شده با مصرف‌کنندگان داخلى به‌منظور پشتیبانى از تولید داخلى.

۳. پردازش کالا یا ایجاد تغییرات در آن براى تحصیل ارزش افزوده با استفاده از امکانات بالقوه.

۴. فراهم نمودن تسهیلات لازم جهت دستیابى خریداران عمده داخلى و خارجى به کالاهاى مورد نیاز خود در این مناطق، نزدیک کردن بازارهاى تجارى منطقه‌اى و بسط و توسعه تجارت خارجى کشور.

۵. بهره‌بردارى مفید از بازارهاى منطقه‌اى با استفاده از تمامى تسهیلات ترانزیت داخلى و خارجى صادرات و واردات.

۶. جذب سرمایه و امکانات داخلى و خارجى براى موارد فوق‌الذکر به‌منظور نیل به اهداف موردنظر با رعایت قوانین و مقررات مربوط

ورود کالا از خارج کشور یا مناطق آزاد تجارى و صنعتى و سایر مناطق ویژه اقتصادى به منطقه و ترانزیت داخلى و تسهیلات ویژه براى انتقال کالاهاى تولید شده در منطقه ویژه اقتصادى بندر خرمشهر به سایر نقاط کشور:

۱. واردات درصدى از کالاهاى تولید شده در منطقه به داخل کشور، معادل نسبتى از مجموع ارزش افزوده و مواد و قطعات داخلى به کار رفته به قیمت کل کالاى تولیدى بدون هرگونه محدودیتى مجاز است و علاوه بر عدم نیاز به ثبت سفارش و گشایش اعتبار مشمول شرط غیر مجاز و مجاز مشروط نیز هست.

۲. نسبت منظور در بند (۱) این تصویب‌نامه توسط کمیسیونى مرکب از نمایندگان وزارتخانه تولیدى ذى‌ربط، وزارت بازرگانی، بانک مرکزى جمهورى اسلامى ایران، دبیرخانه شوراء عالى مناطق آزاد تجارى – صنعتى و سازمان منطقه مربوط (سازمان بنادر و کشتیرانی) که در محل دبیرخانه شوراء عالى مناطق آزاد تجارى – صنعتى تشکیل مى‌شود با اکثریت آراء تعیین مى‌گردد.

۳. گمرک ایران براساس تشخیص کمیسیون موضوع بند (۲) این تصویب‌نامه، سهم سالانه از تولید هر واحد تولیدى براى واردات به داخل کشور را تعیین مى‌کند.

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.